Gratis e-bog: Personledelse i projekter


Link til gratis e-bog: Personledelse i projekter (format: ePub) Seneste version: 4.0

Hvad handler bogen om?

Dine projektstyringsværktøjer er designet til at skabe kontrol og styre projekter, men der er forskel på at ”styre” projekter og at ”lede” mennesker. I bogen forklarer jeg, hvordan projektlederen kan bruge projektets styringsinstrumenter til også at lede de mennesker, der deltager i projektet. Bogen er skrevet til projektlederen, der allerede kender styringsværktøjer som Gantt-kort, flowdiagrammer og milepæle.

De tre principper for personledelse:

  • Værdighed: Personer skal anerkendes og respekteres
  • Engagement: Personer skal have mulighed for engagement og indflydelse
  • Relationer: Personer skal mødes

Filosofien passer rigtigt godt med agile projekter, såsom projekter organiseret efter SCRUM, men det er særligt, når du arbejder med traditionelle projekterstyringsmodeller, at de værdige, engagerede og relationelle mennesker skal tænkes ind.

Bogen er en dynamisk tekst. Den udvikler sig i en åben proces, hvor I alle kan læse med, kommentere og kvalificere. På denne side kan du derfor gratis downloade den seneste version af bogen – og måske har du en kommentar?

“Projektlederen skal gøre sig klart: Hvis ikke interessenter er ”deltagere” – så er de ”fremmedgjorte”. Hvis de skal deltage, har de brug for værdighed, engagement og gode relationer. Det er ikke nok med en bonusordning.”

Idéen til denne tekst opstod, da jeg læste en bog om projektstyring. Bogen gennemgik de forskellige værktøjer, projektlederen kan bruge i forskellige faser af et projekt. Bagefter var der et kapitel om ‘ledelse’, som om ledelse var et vedhæng der “også lige skulle være en slags appendix om”. Hvorfor var kapitlet om ledelse ikke først i bogen? Ledelse blev behandlet stedmoderligt til fordel for styring.

“Jeg ser projektledelse fuldstændig modsat: Der kan ikke være god styring, hvis ikke der er tænkt over ledelse først”.

Jeg har skrevet ud fra filosofien personalisme, der også drev store ledere som Martin Luther King og Nelson Mandela. Min tekst handler meget specifikt om projektledelse, omend eksemplerne også kan inspirere ledere generelt. Jeg kan anbefale artiklen Personalistisk ledelsesfilosofi fra Personalisme.dk, hvis du vil læse en kortere og mere generel tekst om personalisme og ledelse.

Giv mig feedback!

Det er et udkast til en e-bog, jeg deler her. Udkastet kan sagtens blive bedre. Bogen vil fortsat være gratis tilgængelig, men jeg har brug for, at alle jer projektledere der læser med, vil sende kommentarer, opmuntringer og konstruktive forslag til min inbox:

mathiaskirkegaard [a] gmail.com

Jeg håber, at du vil blive inspireret og tage dig tid til at skrive til mig. God læselyst.

Med venlig hilsen

Mathias Schwartz Kirkegaard

Link til gratis e-bog: Personledelse i projekter (format: ePub) 

logo_500x500